Startside
DTF Travel
Smarte Mænd
SMARTGUY
SMARTGIRL
FITNESS
YOOX - top design
Tøj til seje unger
Damesko
Smykkeskrinet
Badetøj
Kampsport
Løbetræning
STYRKETRÆNING
Sundhed & Skønhed
Hjemmebiograf
DVD film
LCD & Plasma TV
Kameraer
Mobiltelefoner
Musik på farten
Toner til printer
Computerskærme
PC
DELL Tilbud
POLITISCAN
Bossle Hell Drivers
BORNHOLM
Rejsebeskrivelser
Nyheder og webcam
Natteravnene
Unge og spiritus
Du er for nice
Sikker sex
Vejen til narkomani
Behandling
Hårde stoffer
Bløde stoffer
TID TIL TANKER
Horoskoper

Natteravnene Rønne er en forening af frivillige voksne, der i de sene aften og nattetimer går i gademiljøet, primært på og omkring Store torv hvor de fleste "gå-i-byen-steder" findes, og typisk fredage og lørdage, hvor de unge er i byen.  Vi er også ude ved byfester, kulturnat, blå mandag, sidste skoledag og mange andre dage hvor der sker noget i byen.
 

Læs mere om vores arbejde på gadeplan blandt børn og unge, ved at klikke på disse links.

Natteravn i Rønne Regler Opgaver Ny Natteravn?

Børn, Unge & Alkohol

Klik på billedet for at se det i stort format

Se en fortælling og oplæg til debat om emnet.
Historien udspringer af de hændelser der skete ved Kultur & Idrætsnatten den 26. august 2005 i Rønne på Bornholm. Se kommentarer fra Natteravnene, Bornholms politi og artikler fra de bornholmske medier.

Link til siden

Forældre har et ansvar:
Støt jeres børn i ikke at drikke alkohol, før de er så store, at de kan håndtere det, og ikke før de er 16 år. Træn dem i at modstå et gruppepres, og træn dem i, at de er gode nok - uden at de begynder at drikke og ryge, før de selv har lyst til det.

Ingen alkohol til børn:
Børn har travlt med at blive store - også når det handler om alkohol. I dag har hver anden dreng og pige på 14 år været fulde mindst én gang. Men det er alt for tidligt at eksperimentere med alkohol.

Alkohol bedøver og det er vigtigt at være klar i hovedet, når barnet skal finde sit eget ståsted, forholde sig til venner og kærester - og til alle de andre forandringer der sker i overgangen fra barndom til voksenliv.

Børn bør derfor ikke drikke alkohol og unge bør kun drikke alkohol i meget moderate mængder. Sig det klart og i god tid!!

Dine børn drikker mere, hvis du ikke siger nej:
Mange forældre synes, at det er helt i orden at lade børnene smage lidt alkohol - og måske også drikke sig fulde hjemme første gang. Det sker ofte for at lære børnene at drikke sig fulde under "kontrollerede forhold", men er det overhovedet relevant at lære børn at drikke sig fulde?. I stedet for kan man fortælle dem hvor lidt der skal til for at få alkohols positive virkninger og undgå de negative.

Undersøgelser viser også, at børn der får serveret alkohol hjemme, drikker mere alkohol, også når de er ude. Faktisk drikker børn op til 10 gange så meget alkohol, hvis forældrene synes det er helt i orden at de drikker, sammenlignet med de børn, hvis forældre synes det er helt forkert, at de drikker.

Jo tidligere børn drikker, desto mere drikker de:
Nogle forældre mener, at 11-12 årige børn ikke tager skade af at drikke en enkelt øl, et glas vin eller en alkoholsodavand. Måske kan de få et mere fornuftigt forhold til alkohol, lyder argumentet. Men sådan hænger virkeligheden ikke sammen.
Undersøgelser viser, at børn der drikker alkohol inden de er fyldt 12 år, drikker mere alkohol i 15-16 års alderen, sammenlignet med børn, der først prøver at drikke alkohol, når de er fyldt 14 år.

Og jo tidligere børn begynder at drikke alkohol, jo større er risikoen for at de prøver hash eller andre stoffer. Der er derfor al mulig grund til at udsætte børns alkoholdebut længst muligt.

Tal med dit barn om, hvordan man siger nej til alkohol:
Mange børn drikker alkohol, fordi de gerne vil virke seje og høre til gruppen der fester.
Tal med dit barn om, hvem der er sejest: Den der tør sige nej til alkohol, eller den der drikker fordi de andre gør det. Og forklar dit barn, at det ikke altid er sjovt at blive beruset og sige og gøre ting man fortryder bagefter.

Måske opnår man kun at blive til grin eller opfattet som pinlig. Man kan sagtens feste uden at drikke alkohol. Det er ikke alkoholen der bestemmer, om man kan være med til fester.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lav aftaler med vennernes forældre:
Der sker meget når børn kommer i puberteten. De begynder at gå til private fester, får kærester og eksperimenterer med alkohol. Som forældre kan man let føle sig rådvild og alene. Forældre er ofte bange for at isolere deres eget barn ved at sætte skrappere grænser for f.eks. alkoholforbrug end andre forældre. Derfor er det en fordel at tale med andre forældre og lave aftaler med skolekammeraternes og vennernes forældre, så der er ens rammer for alle.

Klare regler om, hvornår børnene må drikke alkohol - og hvor meget. Så dæmmer man op for gruppepresset.

Lad være med at servere alkohol for dit barn:
Mange forældre tror, at det er en god idé at lade børnene drikke sig fulde hjemme første gang. I bedste mening vil man lære børnene at drikke alkohol.
Men undersøgelser viser, at børn, der får serveret alkohol i hjemmet, faktisk drikker mere også når de er ude. Undlad derfor at servere alkohol for dit barn, for barnet opfatter det som et O.K. til, at det drikker.

Vent med at skænke alkohol op for den unge, hvor du synes at det har en alder, hvor det er i orden at drikke alkohol - dvs. ihvertfald ikke før det er 15-16 år. Og servér heller ikke alkohol for andres unge uden at have forældrenes tilladelse.

Tal alkohol med dit barn før festen:
Sørg for løbende at tale med dit barn om, hvorfor du synes, at alkohol og børn er en dårlig cocktail. Sig at du ikke synes, at børn skal drikke alkohol før de er i hvert fald 15-16 år. Så har barnet tid til at indstille sig på dine forventninger.

Og I kan snakke om jeres forskellige interesser, indtil I forstår hinanden. Det er dig, der skal sætte grænserne. Vis samtidig at du har tillid til dit barn, og at du bekymrer dig for det. Udiskuterede forbud og kontrol er skidt, men dialog og åbenhed er godt.

Lær dit barn hvad en genstand er:
"Lidt vodka" er alkohol, uanset hvor meget sodavand det er blandet op med. Og det kan være svært at styre, hvor meget alkohol der ryger ned, når man drikker drinks.
Forklar derfor dit barn, hvor meget en genstand er - og hvor hårdt det slår.

Sig også, at man kun skal drikke få genstande for at opnå de positive effekter af alkohol. Men at mange genstande giver negative konsekvenser og øger risikoen for skænderier, ulykker og uønsket sex.

Dine alkoholvaner smitter:
Børn gør ikke kun som du siger - men også som du gør!
Det er derfor ikke kun vigtigt, at man som voksen markerer klare holdninger til alkohol. Man skal også efterleve sine egne holdninger i praksis.

Undersøgelser viser nemlig, at børn drikker næsten dobbelt så meget alkohol, hvis de har set deres forældre fulde.

 

Unge og stoffer:

Vejen til narkomani - hvorfor? - Klik hér

Behandling for stofmisbrug - Klik hér

Info om bløde stoffer som hash, marihuana og skunk - klik hér

Info om hårde stoffer som amfetamin, ecstasy, heroin og kokain - klik hér

Se også:

Bossle Hell Drivers monster truck show

Natteravnene´s Landssekretariat

Brochuren "Information til forældre"

Brochuren "Information til skolebestyrelser"

Brochuren "Information til lærere"

gør
en
forskel

Vær med til at gøre en forskel - tilmeld dig som Natteravn.



6178 3333

Ring: 6178 3333

Copyright © 2008 - Senest opdateret 15. March 2009 16:09:40
x-perience.dk påtager sig ikke noget ansvar for levering, betaling, fejl & mangler, priser og rabatter der udebliver. Hvis der er forskel i de priser vi viser på x-perience.dk og priserne på firmaernes hjemmesider, er det priserne på firmaernes hjemmesider der er gældende.
Hit Counter
(11.07.2007)