Startside
DTF Travel
Smarte Mænd
SMARTGUY
SMARTGIRL
FITNESS
YOOX - top design
Tøj til seje unger
Damesko
Smykkeskrinet
Badetøj
Kampsport
Løbetræning
STYRKETRÆNING
Sundhed & Skønhed
Hjemmebiograf
DVD film
LCD & Plasma TV
Kameraer
Mobiltelefoner
Musik på farten
Toner til printer
Computerskærme
PC
DELL Tilbud
POLITISCAN
Bossle Hell Drivers
BORNHOLM
Rejsebeskrivelser
Nyheder og webcam
Natteravnene
Unge og spiritus
Du er for nice
Sikker sex
Vejen til narkomani
Behandling
Hårde stoffer
Bløde stoffer
TID TIL TANKER
Horoskoper

 

Bløde stoffer

 
Cannabis har hærget alt lige fra pyramiderne til Thy-lejren og Liam Gallagher. Det er i dag det mest udbredte illegale rusmiddel i Europa.Generelt for cannabisprodukter

Planten indeholder over 400 forskellige kemiske forbindelser. Det vigtigste stof - THC - bruges til at måle hvor kraftigt stoffet er.

Cannabis ryges enten som cigaretter (marihuana), i en særlig pibe (kaldet en chillum eller en bong) eller blandes i fødemidler, f.eks. kager, te eller konfekt. Hasholie påføres en cigaret.

Rusen begynder - alt efter indtagelsesmåde - 3-30 minutter efter. Du er derefter skæv i ½-4 timer. Hvis du spiser stoffet, kommer virkningen lidt senere, til gengæld er rusen ofte kraftigere og sværere at styre.

Rusvirkningen kan noget forenklet opdeles i 3 faser:

1. fase:
Vil være præget af fysiske symptomer: hjertebanken, røde øjne, hoste, svimmelhed, snurren i armene, sved og rysten. Der kan komme indre uro og rastløshed. Du bliver tør i munden og halsen, du føler dig tørstig og mange får ædeflip.

2. fase:
Her kan der ske en ændring af den psykiske tilstand præget af opstemthed og lykkefølelse (eufori), ændrede sanseindtryk, specielt hvad angår lys og lyd. Du bliver optaget af indre oplevelser, der genopleves på en ny måde og med en ny mening. Du føler dig afslappet og glad og vil ofte snakke mere end normalt og få grineflip.

Cannabis kan også give dig såkaldte "bad trips" og i stedet for opstemthed kan du få paranoia og angstanfald. Talen vil være grødet og langsom, og det kan være vanskeligt at følge meningen i det sagte.

3. fase:
Efter rusen vil der være en periode på 30 - 40 timer, hvor evnen til indlæring er forringet.
Reaktionsevnen vil være påvirket op til 24 timer efter rusen. I denne periode vil det være risikabelt at køre på cykel, knallert, motorcykel, føre bil eller betjene farlige maskiner. 2-4 efter en rus vil det kunne påvises i en urintest. Særligt gælder det folk, der indtager cannabis hver 6.-8. dag eller oftere. Der vil ophobe sig et lager med THC og stoffet vil kunne spores op til en måned efter sidste indtagelse.

Et cannabismisbrug belaster dine lunger og luftvejene. Det gør, at du kan risikere at få kronisk bronkitisk og andre luftvejssygdomme. Derudover påvirkes dit hormonsystem, så der går koks i det. Det kan betyde forringet sædkvalitet og uregelmæssig menstruation.

Cannabis medfører ved regelmæssigt forbrug gennem længere tid:

at du skal have mere cannabis for at få den samme virkning (tilvænning).

•at du bliver urolig og rastløs samt savner stoffets virkninger (psykisk afhængighed), når du ikke får cannabis.

•at du kan få lettere fysiske abstinenser, der begynder 6 - 8 timer efter sidste tilførsel af cannabis, og kan vare fra få timer til 3 - 4 døgn. De kan vise sig som søvnforstyrrelser og øget irritabilitet, nedsat madlyst, rastløshed, sveden, kulderystelser, kvalme, muskelkramper, rystelser, diarré og mavekramper. Abstinenserne er ubehagelige, men normalt ufarlige.

Beskrivelse af de mest almindelige cannabisprodukter

Marihuana - pot
Marihuana, der ligner tørret græs eller krydderurter, er hakkede blomster og topskud fra hampeplanten. Det indeholder som regel mellem 1 - 3 pct. THC og er derfor det mildeste produkt.

Hash
Hash er en blanding af harpiks, tørrede blomster og blade. Det er det mest udbredte cannabisprodukt i Danmark. Farven kan være sort, brun, grøn eller rød afhængig af oprindelsesland. THC-indholdet i hash er i gennemsnit 6-8%.

Skunk
Skunk, der ligner marihuana, består af tørrede topskud og blomster fra hunplanter. Indholdet af THC i skunk ligger i gennemsnit på 8% men er ofte højere. Den særlige styrke i skunk opnås ved planteforædling og specialdyrkning i drivhuse.

Hasholie
Hasholie er et tyktflydende udtræk af hash eller marihuana, der ligner tjære. Det er brunt eller sort og indeholder gennemsnitlig 20-30% THC. Stoffet indtages ved at påføre det en cigaret.

Informationerne om THC indholdet, stammer fra sundhedsstyrelsens foldere.

Kilde: Aske og Alex

 
Copyright © 2008 - Senest opdateret 15. March 2009 16:09:40
x-perience.dk påtager sig ikke noget ansvar for levering, betaling, fejl & mangler, priser og rabatter der udebliver. Hvis der er forskel i de priser vi viser på x-perience.dk og priserne på firmaernes hjemmesider, er det priserne på firmaernes hjemmesider der er gældende.
Hit Counter
(11.07.2007)