Startside
DTF Travel
Smarte Mænd
SMARTGUY
SMARTGIRL
FITNESS
YOOX - top design
Tøj til seje unger
Damesko
Smykkeskrinet
Badetøj
Kampsport
Løbetræning
STYRKETRÆNING
Sundhed & Skønhed
Hjemmebiograf
DVD film
LCD & Plasma TV
Kameraer
Mobiltelefoner
Musik på farten
Toner til printer
Computerskærme
PC
DELL Tilbud
POLITISCAN
Bossle Hell Drivers
BORNHOLM
Rejsebeskrivelser
Nyheder og webcam
Natteravnene
Unge og spiritus
Du er for nice
Sikker sex
Vejen til narkomani
Behandling
Hårde stoffer
Bløde stoffer
TID TIL TANKER
Horoskoper

 

Hårde stoffer

 

Amfetamin - Speed

Speed er stoffet, der kan gøre dig tyndere end supermodellen Kate Moss, men samtidig kan det forvandle dig til den største psykopat á la Hannibal the Cannibal.

Populært kaldet: Pep-piller, uppers, hurtig, fattigmandskokain, kondi, splat, spæd, turbo-mel, en tyk streg til næsen, næseguf, hjernelammer, bombe, racer-pulver og amf.

Historie
Amfetamin er et syntetisk fremstillet stof. Det blev fremstillet for første gang i 1887, men først i 1927 opdagede man at det virkede bedøvende på menneskets centralnervesystem.

I 1930 blev amfetamin indført i den medicinske behandling af en lang række sygdomme. Anden Verdenskrig gjorde at forbruget af amfetamin steg. Brugen af amfetamin bredte sig fra det bedrestillede miljø til de økonomisk og socialt dårligt stillede ungdomsgrupper. I 1954 anslog man at der var 2 millioner amfetaminbrugere. Udviklingen blev bremset i gennem ændret lovgivning, behandling og bekæmpelse af det illegale marked.

I Danmark fandt en af verdens første videnskabelige undersøgelser af amfetaminens virkning sted, det var i 1937.

I 1948 sendte Sundhedsstyrelsen en meddelelse ud, som advarede lægerne om uforsigtig brug af amfetamin, de gjorde også opmærksom på, at amfetaminmisbrug kan medføre alvorlige sindslidelser og psykoser, og man bad apotekerne om at indsende listerne for de udordinerede amfetaminpræparater.

 

Hvad siger loven
Det er forbudt at indføre, udføre, sælge, købe, forarbejde og besidde amfetamin. Straffen går fra advarsel eller bøde (stofmisbrugeres besiddelse til eget forbrug) til 10års fængsel (indsmugling og forhandling af større partier). Der kan også gives fængselsstraf for brug af penge tjent ved handel af amfetamin.

Medicin
Der findes også amfetamin i danske medicinske præparater. F.eks i Psykostimulantia og anoreksipræparater (slankemidler). Af Psykostimulantia præparater kan der nøvnes Amfetamin, Hyton Asa og Ritalin. Af anoreksipræparater (slankemidler) findes der Dobesin, Mirapront og Regenon.

Hårde facts
Amfetamin forekommer oftest i pulver eller krystalform. Det er et hvidt lugtløst pulver med en svag bitter smag. Det er, som sagt tidligere, et syntetisk fremstillet stof. Der findes en gruppe på flere hundrede amfetaminlignende stoffer (amfetaminerne).

Rusen
Virkningen kommer an på indtagelsen. Hvis du sprøjter eller ryger speed, får du et kæmpe kick som  varer et par minutter. Hvis du derimod tager en tyk streg til næsen eller napper en tablet til ganen varer rusen 4-6 timer.

Speed ændrer ens syn på virkeligheden. I speedrusen bliver de fleste aktive og udadvendte. Den største nørd kan opfatte sig selv som en scorekaj. Der er ingen grænser for, hvad du tror du kan klare. Speed giver en masse energi, der gør dig hyperaktiv. Du kan holde dig vågen hele natten, mens du kører i højeste gear. Men dagen efter er hård. Dine tømmermænd er gigantiske. Din krop kan slet ikke følge med for speed tager også appetitten og tørsten. Imens du er på speed får du ikke nok at drikke og spise i forhold til, hvor aktiv du er. Ligesom hvis du løber 100 km uden vand.

Provoker aldrig folk, der er på speed. - Stoffet gør dem meget irritable, og de kan nemt blive voldelige.

Afhængighed
Din krop vænner sig til amfetamin. Ved vedvarende brug skal der mere og mere amfetamin til for at opnå samme virkning.

Du får abstinenssymptomer, hvis din krop ikke får stoffet. Symptomerne er angst, rastløshed, uro, du føler dig nedtrykket og mistænksom og du bliver hurtig aggressiv. Der kan forekomme alvorlige depressioner med risiko for selvmord.

Abstinenssymptomerne varer uger til måneder efter afholdenhed fra stoffet. Det er fristende at dulme ubehaget med beroligende midler (fx alkohol, hash, nerve-/sovemedicin). Derfor bliver amfetaminmisbrugere nemt blandingsmisbrugere.

 

Ecstacy

Ecstasy- 90'ernes stof, der har fået unge til at kaste sig ud i maratondans og medierne til at gå totalt amok.

Populært kaldet: E, Adam, love-drug, lykkepille, dancer, elskovspille.

Ecstasy er et kunstigt fremstillet stof. 
Den kemiske betegnelse er MDMA MethyleneDioxyMethAmfetamin. I Danmark findes der 3 forskellige stoffer, der sælges under navnet Ecstasy. Den rigtige ecstasy-MDMA og de to andre udgaver MDEA og MDA. Selv om stofferne rent kemisk er i familie med hinanden er virkningen forskellig.

MDEA-rusen ligner ecstasy, men varer kortere tid og er mindre effektiv. MDA-rusen varer længere end ecstasy, men man bliver ikke lige så kærlig af det. Meget få Ecstasy-piller indeholder i dag ren MDMA. Af andre herligheder kan man risikere at finde speed og koffein. Rygter har også svirret om kokain, heroin og noget så dejligt som rottegift i Ecstasy-piller.
De seneste pilletests viser dog ikke noget spor af det.

En dosis er på mellem 75-150 mg MDMA, men du kan aldrig vide, hvor stærk en pille er.

Historie
Ecstasy blev fremstillet første gang i 1914 af et medicinal firma, der forsøgte at finde et middel der kunne mindske appetitten. Det blev aldrig sat i produktion pga. rusvirkningen.
Fra starten af 1980'erne spredte brugen sig blandt amerikanske collegestuderende. I de senere år har stoffet bl.a. været brugt blandt bøsser og ved de såkaldte techno-fester (raves), som er store dansefester med technomusik.
Ved disse fester udsætter deltagerne sig selv for langvarig udmattelse i form af dans, ofte foregår det i varme lokaler.
Ved indtagelse af ecstasy føler men ikke normal træthed og kan overskride de grænser der normalt holder en tilbage.

Loven
Det er forbudt at indføre, udføre, sælge, købe, forarbejde og besidde ecstasy. Straffen går fra advarsel eller bøde (stofmisbrugeres besiddelse til eget forbrug) til 10års fængsel (indsmugling og forhandling af større partier). Der kan også gives fængselsstraf for brug af penge tjent ved handel af ecstasy.

Rusen
Ecstasy minder om LSD og Amfetamin. Det har en mildt opkvikkende og sanseskærpende virkning. Rusen kan opleves forskelligt fra person til person og fra den ene situation til den anden.
Under påvirkning af ecstasy forandres sanseindtryk og sindstilstand, og der kan forekomme hallucinationer.
Almindeligvis varer rusen i flere timer.

Følger
Fysiske følger: Selv i små doser kan ecstasy give livstruende forgiftninger. Tegnende på forgiftning minder mest om et hedeslag efter en stor fysisk anstrengelse: hurtig puls, højt blodtryk, udvidede pupiller og sved. Tilstanden kan forværres og gå over i ekstrem temperaturforhøjelse med bevidstløshed, indre blødninger og nyresvigt. Ved tegn på forgiftning, bør den forgiftede hurtigst muligt bringes til skadestuen.

Psykiske følger: der er eksempler på at ecstasy kan give en psykose med vrangforestillinger ( fantasier, der opleves hurtigt).

Udseende
Ecstasy er i ren form et hvidt krystalagtigt pulver, men man møder det oftest som små uskyldigt udseende piller i hvid, lyserød og lysegrøn. I pillen er der trykt et tegn eller lignende, som den enkelte pille er opkaldt efter, eksempelvis dværge, obelix, pinoccio, delfin, søren spætte - der har endda været en Spice Girls pille på markedet !

 

 

 

 

Hallocinogener - LSD/svampe/kaktusser

LSD er stoffet hippierne tog i 60'erne, mens de sad i rundkreds og sang indiske børnesange. Men LSD var slet ikke så uskyldigt. Trippet endte for mange i sindssyge. I dag er stoffet ved at få sin revival.

Populært kaldet: Syre, trips, frimærker, klistermærker, trækpapir, små farver.

Generelt
Hallucinogener kaldes også for syre eller bevidsthedsudvidende stoffer. Navnet "Hallucinogener" omfatter LSD, Meskalin og Psilocybin.

Mennesket har anvendt hallucinogene planter siden oldtiden. Fra europæisk Middelalder kendes bulmeurt, pigæble og snerle. I Mellemamerika og Mexico har svampe og kaktus en lang og farverig historie som led i religiøse ritualer.

 

 

 

Rusen
Rusen eller "trippet" er på mange måder ens ved LSD, Meskalin (kaktus) og Psilocybin (svampe). Selv erfarne brugere har svært ved at mærke forskel. Rusen er lunefuld og præges både af brugerens omgivelser og indre sindsstemning.

Sansningen forstyrres kraftigt, og der forekommer hyppigt hallucinationer. Farver og lys flimrer i sceneriet med overdådigt eller skræmmende indhold. Syrerne giver falske sanseindtryk, og man kan se, høre, mærke og lugte ting som slet ikke eksisterer.

LSD

Historie
LSD var gennem 1950'erne og 60´ genstand for udforskning, bla. i en række forsøg med LSD-behandling af psykiatriske patienter. Danmark har også haft forsøg med LSD som behandling, men desværre viste det sig at stoffet medførte selvmord eller psykoser. De fleste lande forbød brug af stoffet i starten af 1970´erne. I 1986 vedtog Folketinget "Lov om erstatning for skader forårsaget af LSD-behandling". Siden har 154 personer fået tildelt erstatning.

Facts
LSD står for Lyserg Syre Diethylamid. Det er et syntetisk fremstillet stof og blev fremstillet første gang i 1938 af kemiske forbindelser i meldøje-svampen. Dosis er uhyre lille: ca. 25-300 mikrogram. LSD findes derfor ofte i trækpapir eller som en sukkerknald, som spises.

Loven
LSD med flere er forbudt at indføre, udføre, sælge, købe, udlevere, modtage, fremstille og besidde. Straffen kan være advarsel, bøde eller fængsel.

Meskalin
Meskalin findes i peyote kaktussen, som er almindeligt udbredt i det sydvestlige USA og Mexico. Topknoppen presses til en lille hård skive, som blødes op i munden og spises.

Peyote indgår i dag i sakramentet i den indianske Native American Church. Flere stater i USA tillader brugen af stofferne på grund af deres forhold til religionsfrihed.

Psilocybin
Findes i flere forskellige svampearter. Indholdet af aktivt stof varierer meget mellem hver art.

Rusen
Før der kan opnås en nogenlunde rus skal der bruges fra 2 til 40 svampe.

 

Heroin

Stoffet, der forvandler dig til en éner. Heroin gør dig tyndere end en bønnestage og mere fucked up end Kurt Cobain.

Populært kaldet: Hero-deo, dope, hevs, bellman, langsom, tai.

Historie
Allerede 4000 år f.Kr kendes opiumsvalmuen af sumerne, der kalder den "Glædens plante"

1805 Den tyske apoteker, Frederick Serturner isolerer morfin fra opium.

1840 England starter opiumskrigene mod Kina. England vil have lov til at forsyne det kinesiske marked med opium. England vinder og får oven i købet overdraget øen Hong Kong af Kineserne. England angriber senere igen og udvider sin opiums handel med Kina. Kina har 15 millioner opiums-misbrugere.

1874 C.R. Alder-Wright opdager det nye stof, HEROIN. Det sker nærmest ved et uheld da han er ved at udføre en serie eksperimenter. Han blander morfinbase med forskellige kemikalier.

1920 I England vedtages en lov om Farlige Narkotika, der gør at heroin kun må bruges til medicinske mål. Ikke desto mindre fortsætter lægerne med at udskrive recepter til Englands ca. 500 heroinmisbrugere.

1960-67 Vietnam krigen skaber mange heroinmisbrugere i den amerikanske hær. De forsynes med heroin fra den Gyldne Trekant.

Hippie bevægelsen dukker op i København og der danner sig et modepræget brug og misbrug af stoffer, bl.a. hash, LSD og råopium.

Rusen
Heroin kan indtages på flere forskellige måder, det kan: sniffes gennem næsen, ryges eller sprøjtes gennem dine blodårer. Den hurtigste virkning opnås ved at sprøjte.

Det korte sus opleves som stort fysisk og psykisk velbehag, nogen siger at det er som en orgasme. Herefter giver rusen især en oplevelse af lykkelig ligegyldighed: Hverdag og virkelighed bliver fjern. Følelser som angst, vrede og kedsomhed forsvinder. Dagligdags behov og krav, sult og tørst, bliver uvedkommende.

Heroinrus kan især ses som sløvhed og døsighed. Talen bliver snøvlende og pupillerne bliver meget små.

Udseende
Heroin forhandles på det illegale marked i to former:

Hvid heroin er et hvidligt pulver, der vandopløseligt og indtages gennem næsen eller ved indsprøjtning. Der kan være meget stor forskel på styrken i blandingerne af hvid heroin. Kemisk navn: Heroin klorid

Rygeheroin er et brunligt pulver. Det har en anderledes kemisk sammensætning og et lavere smeltepunkt end den hvide heroin. Derfor kan den ikke indtages ved sprøjtning ind men skal ryges. Kemisk navn: Heroin base.

Afhængighed
Kroppen vænner sig til heroin. Allerede efter få dages regelmæssig brug skal man bruge mere og mere for at opnå den samme virkning. Tilvænnede narkomaner kan tåle doser der ville kunne slå en ikke tilvænnet ihjel.

Tilvænningen gør at kroppen indstiller sig på at fungere med heroin - men ikke uden. Når stoffet holder op med at virke, melder trangen til endnu en omgang sig, man får abstinens symptomer. Abstinens symptomerne er kulderystelser, svedeture, muskelsmerter, kvalme, søvnbesvær m.m.

Symptomerne er ubehagelige men er ikke, rent fysisk, farlige.

Hvis du holder op med at bruge heroin, forsvinder symptomerne gradvist i løbet af et par dage eller uger, alt afhængig af hvor stor tilvænningen er.

Psyken vænner sig også til heroin. Det er en barsk affære at komme ud af rusen, når problemerne melder sig og det fysiske ubehag. Afhængighed kan vare år - måske hele livet.

Loven
Det er forbudt at indføre, udføre, sælge, købe, forarbejde og besidde heroin. Straffen går fra advarsel eller bøde (stofmisbrugeres besiddelse til eget forbrug) til 10års fængsel (indsmugling og forhandling af større partier). Der kan også gives fængselsstraf for brug af penge tjent ved handel af heroin.

 

Kokain

Tager du en bane kokain, får du mere selvtillid end selveste Fætter Højben. Bagefter er tømmermændene så intense, at du ikke engang er noget hunden ville slæbe med ind.

Populært kaldet: Cola, sne, coke, charlie, girl, crack, rock, base, free-base, wash.

Historie
Nogle arkæologer har fundet ud af at coca blev brugt af indianerne i sydamerika for over 4000 år siden. Andelsbjergene var befolket af indianske folk med forskellige kulturer og levemåde. Coca er forbundet med ældgamle traditioner, der stammer fra, før spanierne erobrede Sydamerika for 500år siden.
Kokain var en af de vigtigste ingredienser da Coca Cola lancerede deres første cola i 1886 i USA. Dengang var kokain et vidundermiddel mod smerter; som man kunne købe helt frit på apoteket. Men efterhånden fandt man ud af at misbrug af midlet, kunne give alvorlige psykiske skader og afhængighed. Always Coka Cola...
I 1903 blev den sidste flaske Coka cola med kokain solgt.

Rusen
Rusen er kort for kokain - ultra kort for crack og freebase. Man føler sig energisk, selvsikker, opstemt og udadvendt. Sult, tørst og træthed mærkes ikke. Følelserne får frit spil - også angst og vrede, forstærkes hvis nogen kommer i vejen.
Kokain rusen afløses ofte af depression, voldsomme tømmermænd, angst og der er risiko for paranoia.

Afhængighed
Kokain giver både opture og nedture, forklaring: I stofpauserne bliver man nedtrykt, irritabel, rastløs, nervøs og indadvendt. Disse forandringer frister stærkt til et misbrugspræget forbrug af kokain med stor risiko for afhængighed - der altid kommer før man tror det.

Udseende
Kokain
udvindes fra cocaplanten. Kokain virker på det centrale nervesystem, næsten på samme måde som amfetamin: Opkvikkende, stimulerende og appetitmættende. Kokain virker desuden lokalbedøvende. Den egenskab er tidligere brugt i lægemidler. Nu forhandles kokain kun illegalt.
Kokain ligner et hvidt pulver af krystaller. Det har en let bitter smag og virker bedøvende på tungen. Kokain i form af pulver kan snuses op i næsen, spises, drikkes eller sprøjtes direkte ind i blodbanen.
Crack er kokain, der er forarbejdet til små hårde flader eller klumper i hvide, beige eller gråsorte farver. Kokain i form af crack ryges. Fordi crack ryges, virker det ekstra hurtigt. Og derfor er effekten ekstra stærk -og ekstra risikabel.
Freebase er en anden form for rygekokain, som har samme virkning som crack.

Kokainpsykose
Efter længere tids brug af kokain er der risiko for en psykose: Skræmmende fantasier om forfølgelse opleves som virkelige. Man får syns- og høre- hallucinationer, der giver stærk angst og uro. Samtidig er man klar og ved sin fulde bevidsthed - man har blot ingen anelse om sin egen tilstand.

Loven
Det er forbudt at indføre, udføre, sælge, købe, forarbejde og besidde kokain. Straffen går fra advarsel eller bøde (stofmisbrugeres besiddelse til eget forbrug) til 10års fængsel (indsmugling og forhandling af større partier). Der kan også gives fængselsstraf for brug af penge tjent ved handel af kokain.

 

Kilde: Aske og Alex

 
Copyright © 2008 - Senest opdateret 15. March 2009 16:09:40
x-perience.dk påtager sig ikke noget ansvar for levering, betaling, fejl & mangler, priser og rabatter der udebliver. Hvis der er forskel i de priser vi viser på x-perience.dk og priserne på firmaernes hjemmesider, er det priserne på firmaernes hjemmesider der er gældende.
Hit Counter
(11.07.2007)