Startside
DTF Travel
Smarte Mænd
SMARTGUY
SMARTGIRL
FITNESS
YOOX - top design
Tøj til seje unger
Damesko
Smykkeskrinet
Badetøj
Kampsport
Løbetræning
STYRKETRÆNING
Sundhed & Skønhed
Hjemmebiograf
DVD film
LCD & Plasma TV
Kameraer
Mobiltelefoner
Musik på farten
Toner til printer
Computerskærme
PC
DELL Tilbud
POLITISCAN
Bossle Hell Drivers
BORNHOLM
Rejsebeskrivelser
Nyheder og webcam
Natteravnene
Unge og spiritus
Du er for nice
Sikker sex
Vejen til narkomani
Behandling
Hårde stoffer
Bløde stoffer
TID TIL TANKER
Horoskoper

Her kan du læse om Natteravnene Rønne´s formål, effekten, og lidt om det arbejde foreningen udfører....

Natteravn i Rønne

 • Hvad er formålet
  Formålet er at øge den lokale tryghed, især blandt børn og unge, og indirekte forebygge vold, hærværk, misbrug og anden småkriminalitet, ved at være synlige og færdes i det offentlige rum på tider og steder, hvor de unge har glæde af det. Det er vigtigt for os at understrege, at Natteravnene ikke er et vagtværn.

 • Hvad laver Natteravnene
  Natteravnene er helt almindelige voksne, som er synlige i gadebilledet, hvor der er behov for det - som regel omkring St. Torv og ved Ungdomsskolen. Natteravnene er synlige, de observerer og hjælper. Natteravnene skal ikke lægge en dæmper på de unge, opdrage eller blande sig fysisk i uroligheder. Natteravnene lytter, hjælper og vejleder, når børn og unge tager initiativ til det. Natteravnene vejleder kun indenfor almindelig sund fornuft. Alvorlige problemer henvises til forældrene,  professionelle eller anonym rådgivning. Natteravnene hjælper til med at sende forulykkede børn hjem, på skadestue eller lignende. Normalt ved at tilkalde forældre, taxa, ambulance eller politi. Vi følger aldrig nogen hjem alene - og vi låner aldrig penge ud.


 • Har det effekt?
  Tryghed og livsglæde er generelt øget siden sommeren 1999, hvor vi startede Natteravnene i Rønne. Ifølge Bornholms Politi, har vi haft en positiv effekt på hærværk og voldsepisoder.
  Vi plejer også at "rydde lidt op" på gaderne når vi går - rejser væltede cykler, samler flasker op (som før blev sparket til og smadret), sørger for at vejspærringer og lignende "kommunalt grej" kommer på plads, hvis "nogen" har flyttet det, osv

 

 • Hvordan opstod Natteravnene?
  Idéen til Natteravnene opstod for meget længe siden i Sverige, men blev sat i system i 1987 i forbindelse med Skandia’s sociale engagement: "Idéer for Livet", der aktivt arbejder for at stimulere den sociale ansvarlighed og især forbedre unges tryghed og livskvalitet. 
  I 1992 bragte Skandia idéen videre til Norge og i 1998 til Danmark i forbindelse med Kgl. Brands navneskift til Skandia. Helsingør blev den første danske by, der fik Natteravne.
  Fra 1. januar 2004 drives Natteravnenes Landssekretariat som en organisatorisk enhed under den almennyttige fond, "Fonden for Socialt Ansvar", og derigennem de landsdækkende aktiviteter, hvor lokale sponsorer støtter de lokale foreninger.
  I dag er der etableret 152 lokale Natteravne-foreninger i Danmark, Færøerne og Grønland med over 7.000 frivillige. Landssekretariatet er løbende i dialog med nye byer og boligområder, så der er kommet nye foreninger til ca. hver 14. dag i de sidste 5 år.
  I Sverige og Norge er der "Natteravne" i ca. 670 områder hvor mange hundrede tusinde har deltaget i det frivillige arbejde.

Copyright © 2008 - Senest opdateret 15. March 2009 16:09:40
x-perience.dk påtager sig ikke noget ansvar for levering, betaling, fejl & mangler, priser og rabatter der udebliver. Hvis der er forskel i de priser vi viser på x-perience.dk og priserne på firmaernes hjemmesider, er det priserne på firmaernes hjemmesider der er gældende.
Hit Counter
(11.07.2007)