Startside
DTF Travel
Smarte Mænd
SMARTGUY
SMARTGIRL
FITNESS
YOOX - top design
Tøj til seje unger
Damesko
Smykkeskrinet
Badetøj
Kampsport
Løbetræning
STYRKETRÆNING
Sundhed & Skønhed
Hjemmebiograf
DVD film
LCD & Plasma TV
Kameraer
Mobiltelefoner
Musik på farten
Toner til printer
Computerskærme
PC
DELL Tilbud
POLITISCAN
Bossle Hell Drivers
BORNHOLM
Rejsebeskrivelser
Nyheder og webcam
Natteravnene
Unge og spiritus
Du er for nice
Sikker sex
Vejen til narkomani
Behandling
Hårde stoffer
Bløde stoffer
TID TIL TANKER
Horoskoper

   

Sikker Sex

Er du nu sikker??

 

 

Gode råd om smitte og sikkerhed
Internettet er godt til at finde informationer. Men der er jo aldrig tale om en samtale med et andet menneske. Så hvis du virkelig har brug for at snakke personligt om HIV og AIDS, kan du trygt og anonymt ringe til AIDS-linien på 3391 1119 alle dage 9-23.

Der er ikke noget, der hedder 100 procent sikker sex. Men der er stor forskel på usikker sex og mere sikker sex.

Når man taler om sikker sex, er det som regel i forbindelse med HIV og AIDS. HIV er et virus, der kan gå ind og ødelægge kroppens naturlige "reparations-system" - immunforsvaret - og hvis det sker, siger man, at man har AIDS. AIDS kan ikke kureres, og sygdommen er på langt sigt dødelig.

Men man bør også sikre sig mod andet end det. Selv om der ikke er ret mange, der bliver smittet med HIV, er der nemlig flere gode grunde til at beskytte sig:
  1. Den største risiko er en uønsket graviditet
  2. Den næststørste risiko er, at du bliver smittet med en kønssygdom som fx klamydia.
  3. Mindst sandsynligt er det, at du bliver smittet med HIV - men der er som sagt endnu ikke fundet en kur, der kan bekæmpe den dødelige sygdom.
Kondomer er den eneste præventionsmetode, der kan forebygge på alle tre punkter. Bruger man kondom, kan man også bedre slappe af og nyde sex, fordi man ikke hele tiden har angsten for smitte liggende i underbevidstheden.

Et kondom beskytter dig 100 procent mod HIV-smitte, hvis du bruger det rigtigt og det ikke springer. Find et kondom, der passer i størrelsen, med eller uden creme. I udlandet skal du se dig for - her er kvaliteten ofte elendig. Tag dine egne med, når du rejser.

 

Hvordan smitter HIV?
HIV smitter overvejende ved seksuel overførsel af virus. HIV-virus findes i større koncentrationer i nogle legemsvæsker end i andre:

Sædvæske, skedevæske og blod:
har høj koncentration af HIV. Sørg for at disse væsker ikke kommer ind i din krop (mund, skede, endetarm, sår og slimhinder). Husk, at der også kan komme lidt væske (præsperm) inden selve udløsningen, og at den også kan overføre smitte.

Spyt, tårer og sved:
Koncentrationen af HIV er ubetydelig. Der er ikke dokumenteret smitteoverførsel fra disse væsker.

De 4 almindeligste smittemåder:

  • Ved samleje i skeden eller endetarmen uden kondom.
  • Når narkomaner deler urene sprøjter og kanyler.
  • Når en gravid kvinde er smittet, kan hendes ufødte barn blive smittet, og det kan også ske efter fødslen, når hun ammer barnet.
  • Ved overførsel (blodtransfusion) af donorblod, som indeholder HIV-virus.
Mere sikker sex
er alt det, I kan gøre uden at sædvæske, skedevæske og blod bliver overført fra den ene til den anden, fx samleje i skede eller endetarm med kondom. I kan også roligt nyde
  • Dybe tungekys
  • Gensidig onani
  • Kys og slik over hele kroppen (minus kønsdelene)
Oralsex - eller mundsex
Det er lidt mere tvivlsomt. Hvis man slikker hinanden på kønsorganerne, risikerer man at få en kønssygdom, hvis den anden er smittet. (Og det ved den anden ikke altid). Risikoen for at få HIV-virus ved at slikke pik eller kusse regnes normalt ikke for at være ret stor, men lægerne ved det ikke med sikkerhed. Undgår man at få sædvæske, præsperm eller skedevæske i munden, bliver risikoen i hvert fald mindre.

Sexlegetøj, s/m-redskaber og lign.
Bruger I fx dildoer, er det altid en god idé at rense dem med fx sprit inden en anden bruger dem. Der er også her en risiko for overførsel af både bakterier og virus.

I øvrigt er der ingen krav om varedeklarationer på voksen-legetøj, så derfor ved man ikke, hvad sådan en plastic-dims afgiver af giftige stoffer. Giv den kondom på!

kilde: Sundhedsguiden.dk

Se også:

 

Beskyt dig selv - brug kondom

Copyright © 2008 - Senest opdateret 15. March 2009 16:09:40
x-perience.dk påtager sig ikke noget ansvar for levering, betaling, fejl & mangler, priser og rabatter der udebliver. Hvis der er forskel i de priser vi viser på x-perience.dk og priserne på firmaernes hjemmesider, er det priserne på firmaernes hjemmesider der er gældende.
Hit Counter
(11.07.2007)