Startside
DTF Travel
Smarte Mænd
SMARTGUY
SMARTGIRL
FITNESS
YOOX - top design
Tøj til seje unger
Damesko
Smykkeskrinet
Badetøj
Kampsport
Løbetræning
STYRKETRÆNING
Sundhed & Skønhed
Hjemmebiograf
DVD film
LCD & Plasma TV
Kameraer
Mobiltelefoner
Musik på farten
Toner til printer
Computerskærme
PC
DELL Tilbud
POLITISCAN
Bossle Hell Drivers
BORNHOLM
Rejsebeskrivelser
Nyheder og webcam
Natteravnene
Unge og spiritus
Du er for nice
Sikker sex
Vejen til narkomani
Behandling
Hårde stoffer
Bløde stoffer
TID TIL TANKER
Horoskoper

 

Behandling for stofmisbrug

 

Heroinmisbrugs behandling
Der findes adskillige behandlings metoder, nogle er kun på forsøgs niveau andre bliver brugt, men politikerne tvivler.
I Danmark findes der blandt flere:
* Den praktiserende læge kan give råd og vejledning om stofferne og mulighederne for behandling. Lægen kan også ordinere metadon.
*Forskellige rådgivnings- og hjælpetjenester som kan give råd og vejledning om alternativ behandling.
*Afvænningsklinikker, hvor man, afvænner, folk fra f.eks. heroin. Det kræver at man henvender sig.
*Selvhjælpsgrupper for stofmisbrugere, forældre, familie og venner.

Metadon
Metadon er et syntetisk fremstillet opiumsstof og et af de hårde stoffer.
I Danmark bruger vi metadon til at afvænne heroin misbrugere -vi vænner faktisk brugerne til et andet stof og holder det på et stabilt plan. Afvænningen sker som regel, når en narkoman kommer ud for et uheld, eller misbruget er ved at tage livet af personen. Metadon skal hjælpe misbrugeren gennem abstinenssymptomerne ("En kold tyrker"). Narkomanerne får udleveret metadon i flydende form, som skal indtages under strengt opsyn. Udleveringen sker enten hos den praktiserende læge eller på apoteket. En metadonbehandling kræver at der foreligger en handlingsplan, og sundhedsstyrelsen skal give sin tilladelse.
En af ulemperne er at man risikerer at metadonen sælges til andre narkomaner. Metadon er ligeledes et opiat, giver afhængighed og kan også misbruges. Er man først kommet i behandling med metadon, skal man have det resten af livet.

Metadon behandlingen minder lidt om gratis heroin behandlingen, fordi lægerne kontrollerer metadonen. Det er det samme man vil gøre med heroin -kontrollere markedet.

Gratis heroin
Heroin misbrugere vil gøre næsten alt for at skaffe stoffet. De mange penge til heroinbehovet kan ikke tjenes på almindeligvis, så misbrugeren bliver nærmest tvunget ud i kriminaliteten.
Heroinmisbrugere er meget svære at behandle. Når personen har været afhængig,"Hooket", af stoffet i årevis, er det næsten umuligt at komme ud igen. Mange nedtrappes i offentlige instutioner eller på private klinikker, men de fleste vender tilbage til misbruget igen.
Gratis heroin er et andet forslag til afvænning. I England har de gratis Heroin og man har konstateret at både det ulovlige salg af heroin og kriminaliteten, er faldet kraftigt.
At få indført gratis heroin betyder at man kan kontrollere det illegale salg af heroin. Man kan også hjælpe misbrugeren ud af kriminaliteten ved at sænke prisen på heroin og kontrollere markedet. Derved skal misbrugeren ikke ud og stjæle for at få råd til det næste "fix".
Fordelene er at ingen narkomaner ville dø af overdosis og ingen ville blive syge af inficerede sprøjter og forfalskede stoffer.

Efterbehandling
Når misbrugeren er kommet ud af sit misbrug, skal vedkommende også resocialiseres. D.v.s. at staten, amtet eller kommunen skal finde brugeren noget han/hun kan beskæftige sig med, så brugeren kan se en mening med afvænningen og ikke vender tilbage til misbruget. Ellers har man smidt 100.000 kr ud af vinduet, det koster det at afvænne en tidligere narkoman.

Hårdere straffe
I nogle lande, især i USA, har man forsøgt at takle stofproblemerne ved at vedtage endnu strengere straffe og forøge politiindsatsen. Desværre har det betydet at den stofrelaterede vold er steget, at fængslerne er stopfyldte, og de generelle frihedsrettigheder er blevet beskåret. I New York er det blevet gjort ulovligt at dele rene sprøjter ud til stofmisbrugere. I stedet for at reducere stofmisbruget, har det betydet at antallet af HIV-positive stofmisbrugere er steget.
I England er der en tendens i retning mod en form for "tvangsbehandling", der går ud på at stofmisbrugeren kan undgå fængselsstraf og store bøder hvis han/hun går i behandling. Problemet i dette tilfælde er, at behandlingen kun har virket hvis stofmisbrugeren har haft en personlig motivation.Hvad er god behandling? 

Kilde: Aske og Alex

Copyright © 2008 - Senest opdateret 15. March 2009 16:09:40
x-perience.dk påtager sig ikke noget ansvar for levering, betaling, fejl & mangler, priser og rabatter der udebliver. Hvis der er forskel i de priser vi viser på x-perience.dk og priserne på firmaernes hjemmesider, er det priserne på firmaernes hjemmesider der er gældende.
Hit Counter
(11.07.2007)