Startside
DTF Travel
Smarte Mænd
SMARTGUY
SMARTGIRL
FITNESS
YOOX - top design
Tøj til seje unger
Damesko
Smykkeskrinet
Badetøj
Kampsport
Løbetræning
STYRKETRÆNING
Sundhed & Skønhed
Hjemmebiograf
DVD film
LCD & Plasma TV
Kameraer
Mobiltelefoner
Musik på farten
Toner til printer
Computerskærme
PC
DELL Tilbud
POLITISCAN
Bossle Hell Drivers
BORNHOLM
Rejsebeskrivelser
Nyheder og webcam
Natteravnene
Unge og spiritus
Du er for nice
Sikker sex
Vejen til narkomani
Behandling
Hårde stoffer
Bløde stoffer
TID TIL TANKER
Horoskoper

              Ungkarlen:  

Hvad skal jeg dog på Bornholm??
                                    
- Dér er alle de gode sild jo røget

Din genvej til oplysninger om Bornholm, Transport, Sommerhuse & lejligheder, cykelferieportal, du kan on-line købe kvalitetsvarer fra flere Bornholmske virksomheder og kunstnere, og du kan finde links til sjove ferieoplevelser - både i solskin og regn.

Transport

 til/fra & på Bornholm:
Færge: København - Rønne Bornholmstrafikken
Færge: Ystad - Rønne Bornholmstrafikken
Færge: Sassnitz - Rønne Scandlines
Færge: Simrishamn - Allinge Christiansøfarten
Færge: Kolobrzeg - Nexø Kolobrzeska Zegluga Pasazerska
Fly: København - Rønne Cimber Air
Taxifly Klippefly
Bustransport BAT
Taxi Bornholms Taxa - Ring 56952301
Færge til Christiansø Christiansøfarten
Leje af bil
Cykeludlejning Cykler til alle
   
Velkommen til Bornholm
Denne side er den officielle side fra Bornholms Regionskommune.
Her kan du læse om de Bornholmske lokalsamfund, Bornholms historie, erhverv, kultur, foreninger og uddannelse.
Du kan finde ledige Bornholmske stillinger, billige boliger skønt beliggende ved skov og strand, der er et specielt afsnit for dig der pusler med tanken om at flytte til Bornholm - eller bare synes det kunne være spændende at se hvad vi kan tilbyde.
Ud over alt dette, er der også et afsnit for dig som vil se hvad Bornholm kan tilbyde sine turister. Sommersæsonen er helt klart den tid på året hvor flest turister besøger vores dejlige ø, men du skulle prøve at komme herover i forårs- eller efterårssæsonen, med alle de dejlige farver, luften og ikke at forglemme - freden og roen. Eller hvad med at holde jul eller nytår på Bornholm? - måske en ny spændende oplevelse for dig og din familie.
Turistafsnittet tilbydes både på dansk, tysk og engelsk.

 

   
Bornholms Velkomstcenter
Midt i Østersøen ligger Bornholm, det anderledes Danmark. Bornholm er et rum af oplevelser, sansninger og indtryk - en positiv tilstand. Mærk den!
Skal du besøge øen som turist, er dette siden for dig.
Du får hjælp til booking af færge, bus, tog og fly og en masse information du kan gøre brug af, hvad enten du skal på luksusferie eller du skal af sted på cykel med teltet bagpå.
Kort sagt - alt til en ferie på Bornholm.
Velkommen og god fornøjelse!

 

   
Cykelferie-portalen
Vil du nyde Bornholm på cykel i dit eget tempo?
Bornholm har i de senere år gjort virkelig meget ud af alle de mange cykelturister der kommer til øen hvert år. Der er bygget cykelvejnet hele vejen rundt og på kryds og tværs, så I kan nyde ferien i fred og ro gennem Bornholms fantastisk spændende og varierede landskab - dejligt fri for biler og motorcykler på landevejene.
Portalen er til børnefamilier, cykelentusiaster og de, der er på cykelferie på Bornholm. Og på siden kan du få information om sevædigheder, planlægge cykelruter, tjekke om cykeludstyret er i orden og lave træningsprogrammer inden ferien, så konditionen kan klare at cykle Bornholm rundt.

 
 

   
Sommerhuse & Ferielejligheder
Skal du holde ferie på Bornholm?
Her kan du finde mange gode tilbud om ferieboliger på øen. Der er både ferieboliger ved havet og inde på øen - og der kan jo godt være en vis forskel i prisen!!.
På den anden side er Bornholm jo ikke større, end at man aldrig vil have særlig langt til skov & strand.
Prøv også at lægge mærke til prisforskellen i højsæson og ydersæson - her kan være mange penge at spare, hvis du har mulighed for at tage ferie udenfor højsæsonen.

 
 

   
Hoteller & Pensionater
Dejlig ferie på Bornholm?
Her finder du de mindre hoteller & pensionater på Bornholm. Du kan bo direkte ved vandet, eller længere inde på øen.
Hvad med f.eks. en bondegårdsferie - eller bo i skoven. Afstandene er jo ikke så store på øen, så du kan hurtigt komme rundt til by eller vand - hvad enten du er i bil eller på cykel.
 
 

   
Rønne Theater
Rønne Theater er opført i 1823 og er en smuk bindingsværkbygning beliggende i Rønne´s gamle bydel.
Theatret har altså nu været Bornholmernes theater i 181 år og det betyder, at det er Danmarks ældste fungerende theater.
Theatret er i dag et aktivt kulturelt centrum for mangeartede opsætninger. Rønne Theater tilbyder lokalt producerede forestillinger, gæstespil, sommerrevy, amatøropsætninger, skoleforestillinger, børneteater, opera og dans. Årligt besøges teatret af cirka 16.000 publikummer, dertil kommer foredrag og andre arrangementer.

 
 

   
Galeasen Mester
Mester blev bygget i 1903 og er en spændende "gammel" galease, som du kan leje til både endags- & flere dages togter med udgangspunkt fra Rønne Havn. Prøv f.eks. en fantastisk tur rundt om Bornholm, hvor du får set øen fra søsiden, både de stejle klipper og de flade sandstrande, eller hvad med en tur til den gamle fæstningsø Christiansø.
Mester er nok et gammelt skib, men det er løbende gennem årene blevet nænsomt restaureret så det i dag fremstår "som nyt".
Mester skal altid lejes med en skipper som sejler skibet, så selv om du ikke selv kan sejle, har du alligevel mulighed for at prøve en tur.
 
 

   
Sommerfugleparken
I det store tropisk opvarmede glashus er en mangfoldighed af lyde, dufte og farver - frembragt af blomster, planter, fugle og ikke mindst af de mere end 1000 farvestrålende sommerfugle, der flyver frit omkring.
Søer, vandfald og store planter giver sommerfugleparkens gæster en oplevelse af at være midt i naturen. - Og i det imponerende anlæg oplever gæsterne sommerfuglenes fantastiske forvandling fra æg til larver og puppe og sidste slutter udviklingen med en farvestrålende sommerfugl.
Papegøjer og andre farvestrålende tropiske fugle flyver frit omkring mellem de eksotiske planter. Naturparken drives økologisk uden brug af nogen form for kemikalier.
Mellem de spændende oplevelser kan de slappe af i den hyggelige café eller opleve de danske sommerfugle i den omgivende naturhave.

 
 

   
Bornholmerkompagniet
Her har du mulighed for at købe kvalitetsvarer fra virksomheder, kunstnere og designere på Bornholm.
Her findes alt lige fra glas, sild, snaps, tøj, bøger, chokolade og bolsjer, til gavepakker, vers og magasiner.
 
 

   
Vingård Lille Gadegård
Yvonne og Jesper Paulsen er Bornholms første vinbønder. Deres chateau hedder Lille Gadegaard og ligger tæt ved Pedersker Kirke. For tre år siden satte de 2000 druestokke af sorten Rondo på marken bag stuehuset.
Yvonne og Jesper Paulsen glemmer aldrig tirsdag den 20. juni 2000, da vinstokkene ankom fra Tyskland og straks skulle i jorden. Sammen med en hjælper satte de 2.000 planter på den hektar jord, der var gjort klar. Der skulle bores et hul til hver stok og vandes, så det blev næsten midnat, inden de, ømme og udslidte, var færdige med at opfylde første del af drømmen. Bagefter skulle planterne bindes op, og der skulle også sættes et hegn for at holde harerne væk, for de elsker friske vinblade. - Det er jo som grøn salat for dem, smiler Jesper, mens han stolt præsenterer den velpassede mark, hvis jordbund udmærker sig ved et stort indhold af sand og grus.

 
 

   
Rønne Bio
Raadhusteatret (som Rønne Bio hed dengang) åbnede omkring 1923 på Store Torv i Rønne.
Opførelsen af Raadhusteatret gav Rønnes biografliv et stor løft. Der var altid flere film at vælge imellem for byens borgere. Biografdirektør Niels Rash døede i 1944 og biografen skulle have ny bevillingshaver, men det satte russernes bombardament af biografen i maj 1945 en brat stopper for.
Bygningen blev svært beskadiget og lå nærmest som ruin til 1949. Indtil 1945 havde Raadhusteatret haft 287 pladser, nu blev det besluttet at genopføre biografen med ikke mindre end 422 pladser. I 1951 blev det genåbnet med Peter Mikkelsen som bevillingshaver. Indvielsen fandt sted den 22. november 1951 med "Mød mig på Cassiopeia" (NFK) med bl.a. Bodil Kjær.
Biografen kostede 700.000 kr. at opføre og det var et stort beløb dengang.
Kun ét år senere døde Peter Mikkelsen og Ruth Mikkelsen fik overdraget bevillingen. Hendes nevø Kai Aage Lund overtog inspektørjobbet. Da Ruth Mikkelsen i 1976 passerede sit 25 års jubilæum, var Kai Aage Lund ejer af biografen, og da hun i 1977 trak sig tilbage, blev fru Edith Lund direktør.
Edith Lund havde allerede dengang i et par år være direktør for Rønne Bio og fra 1977 var begge byens biografer under samme ledelse. Begge biografer blev i 1982 solgt til Mogens Petersen, som valgte at lukke Rønne Bio i 1985. Han bortforpagtede i 1997 biografen til datteren Viki Petersen. Biografen skiftede navn til Rønne Bio, da denne biograf ophørte.
Primo 2003 er Rønne Bio´s sal blevet renoveret for knap 1,3 mio. kr. Salens pladsantal er blevet reduceret til 250 pladser og biografen har fået nyt lydanlæg samt kinomaskine.
 
 

   
Scala Gudhjem
Ligesom Rønne Bio, har Scala Gudhjem også fornylig gennemgået en gennemgribende restaurering. Biografen fremstår derfor som en meget moderne biograf der udover filmfremvisning også bliver brugt til foredrag og konferencer.

 
 

   
Cassiopaia - Svaneke
Huset er unikt, fordi det er drevet udelukkende af frivillige borgere og næsten uden tilskud fra Regionskommunen, som ejer huset. FREM består af en bestyrelse og en række selvkørende grupper, som i øjeblikket er biogruppen, repertoire-gruppen og No Kids-gruppen. Sidste år var der også film og diskotek for de 12-15 årige.
 
 

   
Bornholms Musikhuz
Har du set "Musikhuset" på TV2?. Disse udsendelser blev optaget i Bornholms Musikhuz.
Bornholms Musikhuz er et rytmisk spillested for hele Bornholm. Formålet med Bornholms Musikhuz er at udbrede den rytmiske musik på Bornholm, og samtidig skabe opmærksomhed omkring øen som et kulturelt nøglepunkt for både det unge og ældre publikum. Bornholms Musikhuz har i alle år været konstant i udvikling i arbejdet for den rytmiske musikscene, og er i dag en af Bornholms fornemmeste musik og kultur eksponenter.
Bornholms Musikhuz arrangerer selv ca. 100 koncerter, derudover andre arrangementer med eksterne arrangører.

 
 

   
Bornholms Middelaldercenter
Middelaldercentret er et historisk oplevelsescenter, spredt ud over 14 ha. smukt terræn.  Centret byder på spændende oplevelser og aktiviteter for såvel voksne som børn. Her kan man både se, lugte og føle atmosfæren i et levende middelaldermiljø med landbohuse, dyr, vandmølle, militær og kanon, bueskydningsbane, middelalderborg med palisader og stormandens beboelse. Centret arrangerer i hele sæsonen spændende arrangementer, hvor der især bliver fokuseret på et specielt håndværk eller begivenhed. Tirsdag og torsdag er i højsæsonen børnedage, hvor aktiviteterne tilrettelægges på børnenes præmisser med mange spændende aktiviteter og konkurrencer.

 
 

   
Bornholms Tekniske Samling
Genoplev dit bekendtskab med de ældre og meget gamle tekniske ting, som dine forfædre brugte i det daglige arbejde, i byen eller på landet.
Bornholms Tekniske Samling er et museum for ældre og meget gamle tekniske hjælpemidler fra husholdningen, og fra mange faggrupper inklusiv landbruget, hvor de fleste maskiner kommer fra. Meget er restaureret og fremvises i de gamle miljøer hvorfra de stammer.
 
 

   
Single på Bornholm
Målgruppen er singler i alderen 35 – 50 år og klubben tilstræber, at fordelingen mellem mænd og kvinder er nogenlunde lige. Men ingen bliver smidt ud på grund af alder, køn eller pardannelse når man først er meldt ind i klubben.
Singleklub Bornholm opstod i januar 2002. Sammensætningen af medlemmer er bred og medlemmerne er fordelt over hele øen. Vi har meget forskellig baggrund og derfor også forskellige interesser. Klubben søger at afspejle denne alsidighed gennem de aktiviteter der foregår. Men ansvaret er ligeså meget dit eget.
Det er en af idéerne, at klubbens medlemmer hjælper hinanden efter bedste evne og lyst.
 
 

   
Bornholmske hjemmesider
Her kan du finde alt muligt blandet om- & fra Bornholm. Siden er lavet som en Bornholmsk søgemaskine og der er både sider fra det offentlige, virksomheder, foreninger og privatpersoner.
Prøv engang - måske finder du lige netop siden du søger.......
 
 

   
Natteravnene Rønne
Natteravnene Rønne er en forening af frivillige voksne, der i de sene aften og nattetimer går i gademiljøet, primært på og omkring Store Torv hvor de fleste "gå-i-byen-steder" findes, og typisk fredage og lørdage, hvor de unge er i byen. De er også ude ved byfester, kulturnat, blå mandag, sidste skoledag m.m.
Hovedformålet er, at de ved deres blotte tilstedeværelse er med til at skabe tryghed og dialog bl. a. mellem unge og voksne. En af sideeffekterne ved denne tilstedeværelse er at hærværk, vold og anden kriminalitet i de områder hvor de færdes, viser en faldende tendens.

Natteravnene Rønne - tlf. 6178 3333

Copyright © 2008 - Senest opdateret 15. March 2009 16:09:40
x-perience.dk påtager sig ikke noget ansvar for levering, betaling, fejl & mangler, priser og rabatter der udebliver. Hvis der er forskel i de priser vi viser på x-perience.dk og priserne på firmaernes hjemmesider, er det priserne på firmaernes hjemmesider der er gældende.
Hit Counter
(11.07.2007)